Uusi elämä INTO POINT modulaarisille sohville

INTO POINT-sohvat saivat uuden elämän Mandatumin lahjoitettua ne Helsingin Suomalaiseen Yhteiskouluun (SYK).

POINT-sohvamme saivat uuden elämän kierrätyksen ansiosta

INTO Conceptin yksi keskeisimmistä arvoista on se, että tuotteemme ovat vastuullisesti tuotettuja, ympäristöystävällisiä ja pitkäikäisiä. Olemme myös kierrättäneet niitä aikaisemminkin.

Kun asiakkaamme Mandatum ilmoitti meille, että he olivat kierrättämässä POINT-sohviamme, aloimme miettiä uutta sijaintia niille. Otimme yhteyttä Helsingin Suomalaiseen Yhteiskouluun (SYK), koska koulu oli entuudestaan tuttu. INTO Conceptin perustajien lapset olivat käyneet siellä lukion.  SYK oli heti innokkaana mukana. Suunnittelimme sohvakokonaisuudet koulurakennuksen sisääntuloaulaan. Tämä lahjoitusidea sopi erinomaisesti myös Mandatumille. Näin SYK sai lahjoituksena kestävät, liikuteltavat ja laadukkaat POINT-sohvamme. SYK sijaitsee Etelä-Haagassa ja siellä opiskelee noin 1180 oppilasta ja opiskelijaa, jotka suorittavat luokat 3–9, lukion tai kansainväliseen IB-tutkintoon johtavan lukion.

Muutto Mandatumista Suomen Yhteiskoululle päivässä

Keräsimme INTO:n porukan kasaan ja haimme POINT-sohvat Mandatumista peräkärryllä. Osa SYK:n omista oppilaista auttoi sohvien kantamisessa toisessa päässä.

   

POINT-sohvat sijoitettiin SYK:n aulatilaan, missä oppilaat voivat istua mukavasti. POINT-sohvien alla on pyörät, joiden avulla sohvia voidaan jatkossa siirtää paikasta toiseen. POINT-sohvissa oleva metallinen kiinnityskoukku helpottaa asennusta ja sohvat pysyvät yhtenäisenä kokonaisuutena siirtämisestä huolimatta. Oppilaat huomasivat heti, että näistä kaarevista moduuleista saa muodostettua monenlaisia mukavia kokonaisuuksia.

    

Kaarevat sohvat luovat pehmeitä muotoja betoniarkkitehtuuriin

POINT-sohvia oli Mandatumilla yhteensä 45 kpl, joista osa jäi paikoilleen muodostaen kaksi kiinteämpää sohvakokonaisuutta tilaan tulevien tuolien lisäksi. Loput kaarevat sohvapalat, yhteensä 36 kappaletta, löysivät uuden kotinsa SYK:n aulatiloista.

Kaarevamuotoiset POINT-sohvat tuovat tilaan leikkimielisyyttä ja pehmeyttä.

 

POINT-sohvien luonnonvärinen laadukas villakangas sopii kauniisti koulurakennuksen betoniarkkitehtuuriin. Niin hyvin, että aivan kuin sohvat olisivat alun perin suunniteltu tähän tilaan.

Lahjoituksen jälkeen olemme saaneet palautetta SYK:lta – oppilaat ovat pitäneet sohvista paljon erityisesti niiden muunneltavuudesta ja istuinmukavuudesta.