Vanha konehuoltohalli muuttui toimivaksi taloushallinnon henkilöstön toimitilaksi POD-huoneiden avulla.

INTO POD-huoneet tarjoavat monipuolisia vetäytymistiloja Starian toimitiloissa Turun Logomossa

Liiketoimintaratkaisuja kasvuyrityksille tarjoavan Starian toimitilat suunniteltiin toimivaksi taloushallinnon henkilöstön toimitilaksi Turkuun. Tilat sijaitsevat noin 600 neliön suuruisessa vanhassa konehuoltohallissa Logomossa. Tilan suunnittelusta vastasi sisustussuunnittelija Paula Kallio.

Suuren avokonttorin tilasuunnitteluun toi oman haasteensa se, että Starian tiloissa toimii kolme erillistä tiimiä, jotka haluttiin itsenäisiksi yksiköiksi. Apu löytyi eri kokoisista INTO POD-huoneista, joita käytettiin ryhmittämään toimintoja ja jakamaan tilaa.

INTO:n yhden hengen vetäytymistilat toimivat hienosti tilanjakajina eri ryhmien välissä. Ne antavat yksityisyyttä ja ovat helppokäyttöisiä yksiköitä puhelintyöskentelyyn”, suunnittelija Paula Kallio kertoo. ”Koska niiden käyttöaste on korkea, oli hyvä ilmanvaihto, valaistus ja akustiikka tärkeitä valintakriteerejä. Tilaan suunniteltiin sähköt niin, että tulevaisuudessa asiakas voi siirtää INTO-kopit aina tarvittaessa uuteen paikkaan. INTO-kopit ovat myös huoliteltuja ylhäältä katsottuna, mikä on tärkeää, sillä kohteessa on iso parvi, josta on näkymä koko tilaan”.

On hienoa, että valmistajalta löytyy eri kokoisia vetäytymistiloja. Näin sain tähänkin isoon, korkeaan tilaan yhtenäisen ilmeen yhdistelemällä yhden ja neljän hengen vetäytymistiloja”, kertoo sisustussuunnittelija Paula Kallio.

Logomo-tilan historia, punatiiliseinät ja betonilattia ohjasivat värimaailmaa. Musta, harmaa ja terrakotta kaipasivat rinnalleen raikkautta ja luonnon lämpöä. POD-huoneet saivat värityksekseen ajatonta valkoista, tyylikästä harmaata ja asiakkaan pyynnöstä vaaleaa puupintaa. Puupinnat tuovat tilaan myös kaivattua pehmeyttä, ja INTO POD-huoneiden ulkoseiniin kiinnitettävät paneelit parantavat suuren tilan akustiikkaa.

Vetäytymistilojen materiaali- ja värivalinnat pitää tehdä huolella, sillä ne vaikuttavat niin suuresti työntekijän viihtyvyyteen. INTO-vetäytymistiloissa on hyvin eri puupintavaihtoehtoja. Asiakkaalla on ulkomaalaisia vieraita, joten heiltä tuli kiva idea koivurunkojen tuomisesta konttoriin. Nimesimme INTO-tilat suomalaisten puiden mukaan – vähän eksotiikkaa vieraille”, Paula hymyilee.

Logomossa on erittäin tarkat turvamääräykset esimerkiksi paloturvallisuuden suhteen, jonka lisäksi asiakkaan tietoturva-aste on korkea, joten vetäytymistilojen oli oltava korkealaatuiset ja turvalliset.

Asiakas on erittäin tyytyväinen tilaansa. INTO-vetäytymistilat helpottivat suuresti minun työtäni tila-, väri-, valo-, akustiikka- ja materiaalisuunnittelussa”, sanoo Paula.

 

Sisustussuunnittelusta vastasi Paula Kallio